Richard Sherman opgepikt door San Francisco 49ers

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

De laatste spelersaankoop van de San Francisco 49ers kan niet op dezelfde sympathie rekenen als de aankoop van quarterback Jimmy Garoppolo. Cornerback Richard Sherman, die vrijdagavond op straat werd gezet door de Seattle Seahawks, is getekend door de Red & Gold en dat maakte nogal wat emotie los op social media.

Richard Sherman is één van de hoofdpersonages uit de rivalry tussen de San Francisco 49ers en Seattle Seahawks. Met een weggeslagen bal in de laatste seconden van de 2014 NFC Championship Game (die werd onderschept) zorgde hij er voor dat de Niners niet naar de Super Bowl gingen. Seattle zou de Super Bowl met overmacht winnen: 43-8 tegen de Denver Broncos.

Nu speelt Sherman dus in de schaduw van de Golden Gate Bridge. Drie seizoenen lang voor een bedrag iets meer dan 39 miljoen dollar. Naar de huwelijkse voorwaarden zijn wij wel benieuwd: Sherman scheurde vorig seizoen zijn Achillespees en werd preventief aan de andere Achillespees geholpen. De cornerback is pas 29 jaar, maar toch zullen clausules in het contract zijn opgenomen die specifiek over de blessure gaan.

Met Sherman upgrade San Francisco wel meteen een zwakke unit binnen het team.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email