Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Rodgers en Packers komen weg met boetes van niks

Aaron Rodgers en de Green Bay Packers komen na het vaccinatieschandaal van vorige week weg met zeer lage boetes. De Green Bay Packers betalen 300 duizend dollar, Rodgers zelfs maar een fractie daarvan.

Vorige week kwam na een coronabesmetting van Aaron Rodgers naar buiten dat de quarterback niet gevaccineerd is tegen COVID-19. Toen het stof rond de eerste berichten waren opgetrokken, en rond het feit dat AR12 met homeopathische therapie had geprobeerd zijn immuniteit voor elkaar te boksen, viel veel mensen iets anders op: Rodgers draagt al het hele seizoen geen mondkapje tijdens het praten met journalisten, naast andere overtredingen van coronaprotocollen voor ongevaccineerden.

Dinsdag werd bekend dat de National Football League de Green Bay Packers een boete van 300 duizend dollar heeft opgelegd. Aaron Rodgers hoeft ‘slechts’ 14.650 dollar te betalen aan de NFL, omdat hij een Halloween-feestje had bezocht terwijl de League maar groepen van maximaal drie ongevaccineerde spelers toestaat buiten trainingen om. Allen Lazard kreeg dezelfde boete.

Opvallend genoeg wordt Rodgers dus niet bestrafd voor overtredingen van andere protocollen, bijvoorbeeld omtrent het dragen van mondkapjes. Volgens de League kon niet worden aangetoond dat AR12 zich schuldig had gemaakt daaraan.

Daardoor komt de NFL MVP van vorig jaar vooralsnog weg met een boete van omgerekend nog geen 13 duizend euro – een schijntje voor een NFL-ster van het formaat Rodgers. Ter vergelijking: een speler die twee keer in één seizoen een penalty krijgt voor ’taunting’ is al bijna duizend dollar meer kwijt aan boetes. En die penalty’s worden dit seizoen bij wijze van spreken uitgedeeld bij pakjes koekjes.

Mocht in een later stadium alsnog blijken dat spelers van de Packers zich schuldig hebben gemaakt aan overtredingen, dan kan dat vooral de franchise zelf duur komen te staan. In het ergste geval moeten draft picks worden ingeleverd. Dat was afgelopen draft al het geval bij de New Orleans Saints, die een 6th round pick kwijt raakten.

Foto: Pro Shots / SIPA USA

Jeroen’s Scramble: One Love

De wereld staat in het teken van het Wereldkampioenschap (gewoon) voetbal. Daarbij horen dit keer discussies over de ‘One Love’-armband, de corrupte FIFA en mensenrechten

Lees verder »