4x per jaar 80+ pagina's Gridiron op je deurmat & het Gridiron Jaarboek?

Scheidsrechter geeft Steelers winst cadeau

De Pittsburgh Steelers hebben de Monday Night Football wedstrijd tegen Chicago Bears met 29-27 gewonnen. De overwinning was echter controversieel. Op een cruciaal moment in de wedstrijd werd Chicago Bears linebacker Cassius Marsh bestraft met een taunting penalty.

Na een sack op quarterback Ben Roethlisberger, op een cruciale third down, liet hij zichzelf volgens white cap Tony Corrente te veel gaan. Door de penalty kregen de Steelers een first down in handen geworpen en konden ze een fieldgoal trappen.

“Er is dit seizoen veel nadruk op de taunting regel,” zo verdedigde Corrente de vlag, die hij ook nog eens gooide toen Marsh per ongeluk contact met hem maakte op het veld. “Nadat hij een belangrijke play had gemaakt, zag ik dat hij naar de bench area van de tegenpartij liep en een pose aannam die voor mij als taunting over kwam. Het feit dat ik hierna in contact kwam met de speler heeft niets met deze penalty te maken.”

Veel footballfans zagen op tv hoe Corrente zijn heup indraaide en Marsh zelf een duwtje met de kont gaf, terwijl hij de vlag al in zijn hand had. Op social media ging daarom al snel het gerucht dat Corrente er op uit was om de verdediger te bestraffen en Pittsburgh de punten cadeau te doen.

De penalty heeft veel losgemaakt in de NFL. Zelfs de NFL vice president of football operations moest er aan te pas komen om de call te verdedigen. Volgens deze Troy Vincent –een oud cornerback van onder andere de Miami Dolphins- is de taunting regel door de spelers zelf dit offseason op de agenda van het competitie commissie gezet. De stelling van Vincent wordt door de NFL Players Association tegengesproken. Volgens Cleveland Browns center JC Tretter, die namens de vakbond deelnam aan het commissie, zien de spelers de regel eerder vandaag dan morgen verdwijnen.

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.