Seattle-Detroit eindigt in controverse

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Een niet al te hoogstaande wedstrijd tussen Seattle en Detroit heeft maandagavond toch veel stof op doen waaien. De Lions leken namelijk op weg naar een overwinning toen Calvin Johnson de bal ving en richting de endzone spurtte, maar dankzij een prima actie van Kam Chancellor verloor de wide receiver de bal. De actie van K.J. Wright die volgde gaf echter iedereen stof tot nadenken.

Tot op het moment dat Chancellor Johnson de bal afhandig maakte, was er niets aan de hand. Het was een fantastische actie van de belangrijkste schakel van de Legion of Boom. De Lions stonden op dat moment met 13-10 achter en dachten flink te stunten door in de laatste minuten een overwinning veilig te stellen. De safety bokste de bal uit de handen van de receiver, richting de endzone. Wright dacht slim te zijn door de bal over de achterlijn te tikken en zo een touchback af te dwingen. De actie werd door de scheidsrechters als ‘per ongeluk’ beoordeeld, maar achteraf gezien was dat niet de juiste beslissing. Wright deed dit namelijk met opzet, wat volgens de regels niet mag. Als de zebra’s het incident juist hadden beoordeeld, had Detroit de bal gekregen op de 1-yard lijn van Seattle.

Na afloop wisten de Seahawks dat ze goed weg waren gekomen, maar Detroit wilde de scheidsrechters niet de schuld geven. Coach Jim Caldwell wilde er niet teveel over kwijt en ook Megatron zocht de schuld vooral bij zichzelf. Na de ‘Fail Mary’ van drie jaar geleden, waarbij de scheidsrechters een controversiële touchdown toekende aan Golden Tate, is dit het tweede incident in korte tijd waarbij scheidsrechters een groot aandeel hebben in de uitkomst van een wedstrijd.

Waar iedereen het echter over eens was, was dat Chancellor zijn waarde nogmaals bewees voor de Seahawks. De terugkeer van de safety, die in eerste instantie niet wilde spelen om zo een nieuw contract af te dwingen, heeft de ploeg een boost gegeven. De overwinning op Detroit was de tweede op rij. Ploeggenoot Michael Bennett was na afloop daarom duidelijk, toen ESPN Chancellor aan het interviewen was. “Pay him”, was zijn boodschap.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email