Seattle Seahawks kiezen tweelingbroer met handicap

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

De tweelingbroertjes Griffin zijn weer herenigd. Een jaar nadat Shaquill en Shaquem Griffin samen speelden op University of Central Florida, spelen ze nu samen aan de andere kant van het land — in het noordwesten bij de Seattle Seahawks.

De Seattle Seahawks kozen Shaquem in de vijfde ronde van de NFL Draft met keuzenummer 141. vorig jaar kozen zij tweelingbroer Shaquill al in de Draft. Het bijzondere aan de keuze is dat Shaquem maar één hand heeft. Een afwijking bij zijn geboorte zorgde ervoor dat het ledemaat op vierjarige leeftijd geamputeerd moest worden.

Shaquem is de eerste speler met een fysieke handicap om gedraft te worden door een NFL-team. De selectie dwong hij dan ook af tijdens bijzondere collegejaren. In zijn eerste jaar als starter werd hij American Athletic Conference Defensive Player of the Year en in 2017 werd hij uitgeroepen tot All-American en de MVP van de Peach Bowl.

De reis van Shaquem laat zien dat hij zich op het veld niet laat beperken door zijn handicap. Scouts en general managers hadden eigenlijk al af kunnen kijken bij New York Giants defensive Jason-Pierre Paul wat het effect is van een beperking. Paul speelde de afgelopen drie seizoenen met een hand waar de rechter wijsvinger van was geamputeerd. De afgelopen twee seizoenen liet hij zien dat het geen probleem hoeft te zijn om te presteren: Paul noteerde 15,5 sacks en vijf forced fumbles. Sinds een aantal maanden staat hij onder contract bij Tampa Bay Buccaneers.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »