Seizoen nadert voor Boise State Broncos

Op 31 augustus spelen de Boise State Broncos in Seattle, Washington hun eerste wedstrijd van het jaar. Een te vroege preview voor de rol die Nederlanders Geraldo Boldewijn en Ricky Tjong-a-Tjoe kunnen spelen.

Geraldo Boldewijn begint aan wat hopelijk zijn eerste volledige seizoen in tijden zal zijn. De wide-out wordt als ‘rauw’ omschreven, een eigenschap die amper een nare bijsmaak heeft aangezien Boldewijn slechts één jaar high school football achter de rug heeft.

‘Zijn atletisch vermogen en ruwe talent matchen zijn productie niet’, zegt één scouting-site. Feit blijft dat Boldewijn naast nummer één receiver Matt Miller en tweede optie Kirby Moore, genoeg snaps zal pakken.

Boldewijn heeft de snelheid om diepe ballen te laten ontwikkelen die vooral Moore nooit in een route tegen zal komen. Shane Williams-Rhodes is te klein (1.65 meter) om een bedreiging te vormen voor de imposante Boldewijn, die 1.90 meter en tegen de honderd kilo meet. Dallas Boroughs is een sprinter die iedereen stof laat eten, maar ook hem moet Geraldo achter zich kunnen laten.

Kendal Keys is een nieuweling die, hopelijk, een jaar moet rijpen voor hij snaps kan pikken van de Nederlander. Gabe Linehan was vorig jaar geblesseerd, Holden Huff zag er in zijn absentie niet zo explosief uit als Boldewijn.

Als de laatste wedstrijd een indicatie is, heeft Boldewijn het vertrouwen van quarterback Joe Southwick. In de Las Vegas-bowl van 2012 ving Boldewijn de eerste touchdown van de wedstrijd (zie filmpje onderaan) op een atletische play in de redzone. Dus hier is een toost op minstens twaalf games, vijftig catches en 7 touchdowns voor Nederland’s vangende trots in de NCAA!

Tjong-a-Tjoe

Minder zichtbaar, maar waarschijnlijk belangrijker voor het succes van de Broncos, is Ricky Tjong-a-Tjoe. 1.87 Meter aan pure bad-boy, 130 kilo aan spieren vanaf de defensive tackle. Tjong-a-Tjoe maakt deel uit van een retesterke D-line van Boise, geleid door DeMarcus Lawrence.

Lawrence is misschien wel de beste Bronco. Tjong-a-Tjoe volgt niet veel plaatsen later. De lijn zorgde vorig jaar, in een defense die veel starters zag vertrekken, voor de op elf na beste defense in het land. Boise was zelfs vijfde tegen de pass, en zet dat maar op het conto van Ricky en z’n maten.

De hele defense is goed voor Boise. Met een jaar onder de riem zal Tjong-a-Tjoe meer tijd krijgen aan zijn sack-totaal, en zijn tackles voor losses, te werken. Al is dat niet zijn belangrijkste taak: Hij houdt mensen bezet, wat anderen in staat stelt de statistieken te showen, en is solide tegen de run.

Het enige vraagteken in de D vormt het linebacker-corps, dat productie zoekt van junior Blake Renaud om te matchen aan de lijn en secondary. Jeremy Ioane keert terug op de safety, hij had vorig jaar zeventig tackles, terwijl Darian Thompson (3 interceptions) ook terugkeert.

Houd Gridiron.nl in de gaten voor al het laatste nieuws rond Boldewijn, Tjong-a-Tjoe en de Boise State Broncos.

0 reacties

 1. Zet de boel wel even geheel correct neer.
  Holden Huff en Gabe Linehan spelen vanuit de TE positie en zijn daardoor niet vergelijkbaar met Geraldo en hebben ook geen impact op zijn productie.
  Verder de Rookie Kendal Keys als die dit jaar moet rijpen zal hij helemaal geen ‘bedreiging’ meer vormen voor Boldewijn aangezien hij een Senior is en zijn laatste seizoen speelt.

  Boldewijn zijn laatste nieuws is dat hij een bijzonder goed summercamp beleeft waardoor hij mogelijk nu starter is met Matt Miller.

  Ricky is ook een Senior en met zijn laatste seizoen bezig, hij is nu de leider van de D-Line.

  Op http://www.obnug.com/ kun je de laatste berichten over hun volgen.

  Verder goed te horen dat er iig over onze jongens geschreven wordt.

 2. Thanks Arjen! Goed om te zien dat er fans zijn die enorm op de hoogte zijn! Tight ends halen wel productie bij je receivers weg, als zij zelf ook knappe ballen vangen. Er is een reden dat er vorig jaar bij New England weinig te vangen viel voor mensen die geen Welker / Gronkowski / Hernandez heetten 🙂

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.