Seizoensstart en Super Bowl mogelijk uitgesteld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Nu het corona-virus roet in het eten gooit van veel sportevenementen over de hele wereld, beraadt ook de NFL zich op actie om het seizoen nog zo normaal als mogelijk te kunnen laten verlopen.

De Amerikaanse website Sport Business Journal meldt dat er op dit moment al een aantal maatregelen op tafel liggen. Zo zou het seizoen wellicht pas op 15 oktober van start kunnen gaan, ruim een maand later dan de geplande startdatum van 10 september.

Het uitstellen van de seizoensstart zou ook betekenen dat de Super Bowl drie weken achteruit wordt geschoven. Het spektakel, dat dit seizoen in Tampa plaats moet vinden, zou dan pas op 28 februari doorgang kunnen vinden.

Om in die tijd alsnog een volledig, 16 wedstrijden-tellend ‘regular season’ te kunnen spelen, worden er geen zogenaamde ‘bye weeks’ ingepland voor de teams. Normaal gesproken heeft elk team midden in het seizoen een week waarin het niet speelt, en duurt het dus 17 weken voor alle 16 wedstrijden zijn afgewerkt, nu moet dat dus in 16 weken gebeuren.

Ook de Pro Bowl, waarin de beste spelers uit de NFC het sinds 1970 jaarlijks opnemen tegen de toppers uit de AFC, zou volgens de nieuwe plannen van het NFL-bestuur niet doorgaan. De wedstrijd wordt normaal in het weekend voor de Super Bowl gespeeld.

Geen van de plannen zijn nog definitief, maar het lijkt er sterk op dat er hoe dan ook maatregelen moeten worden genomen om een fatsoenlijk NFL-seizoen te kunnen spelen. En dan nog is het sterk de vraag hoeveel wedstrijden er met publiek gespeeld kunnen worden…

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »