Sheppard: “Samenwerking start met visie en een plan”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Een lukrake samenwerking tussen de AFBN-teams is niet de oplossing voor de noodlijdende bond als er geen duidelijke visie en een onderliggend plan is, zo stelt voormalig coach van het nationale team Steve Sheppard. Volgens Sheppard is het zaak dat teams snel de koppen bij elkaar steken om aan een gezamenlijke visie te werken, zodat de juiste mensen kunnen worden aangetrokken om een plan uit te werken.

“Persoonlijk heb ik mij de afgelopen tijd niet ingelaten met football, omdat ik niet precies weet welk doel er nagejaagd wordt,” aldus de coach, die stelt dat de doelen bij de Dutch Lions helder waren. “Football in Nederland laakt een duidelijke visie, waardoor het lastig is om de nationale teams en ontwikkelingsprogramma’s op de rit te krijgen. Iedereen weet wel dat er iets niet klopt, maar niemand kan de vinger op de zere plek leggen.”

“Natuurlijk is werving belangrijk,” aldus de Brit. “Maar als de sport ziek is, moeten we dan niet eerst kijken wat er mis is en een plan ontwikkelen om het beter te maken? Anders halen we spelers binnen die geconfronteerd worden met een gebrek aan een plan en dus ook geen bijdrage kunnen leveren aan het positieve imago van de sport.”

Afsluitend: “Ik wil dolgraag een positieve bijdrage leveren en met mij vele anderen. Maar zonder duidelijke visie en doelen kost dat teveel energie.”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »