4x per jaar 80+ pagina's Gridiron op je deurmat & het Gridiron Jaarboek?

Slecht nieuws en goed nieuws voor San Francisco 49ers

De supporters van San Francisco 49ers juichten gisteren een avondje voor de Miami Dolphins. De overwinning van de Dolphins op de New Orleans Saints heeft positieve consequenties voor de Play-Offs kansen voor de Red&Gold. San Francisco kan aanstaande zondag tegen Houston Texans een plek in het naseizoen veilig stellen met een overwinning, gekoppeld aan een nederlaag van de New Orleans Saints tegen de Carolina Panthers.

Het slechte nieuws is dat San Francisco de wedstrijd tegen Houston Texans waarschijnlijk speelt zonder quarterback Jimmy Garoppolo. De quarterback heeft opnieuw een blessure: ditmaal is de duim van zijn werphand gebroken, waarbij ook nog eens een band in de duim is beschadigd. Garoppolo ontbrak maandagochtend op de training. Menig expert heeft zich er al over uitgesproken en de kans dat de basisspeler dit reguliere seizoen nog in actie komt lijkt aardig klein.

De toonaangevende orthopedisch chirurg Dr. Nirav Pandya zegt dat het vier tot zes weken duurt na een operatie om de duim te helen. Spelen met de brace is geen uitkomst, omdat het deel dat gebroken is juist voor grip en stabiliteit zorgt bij het gooien van de bal.

Dus kijkt hoofdcoach Kyle Shanahan al met een schuin oog naar de toekomst van de franchise. Het kan zomaar zijn dat rookie Trey Lance zondag in de basis staat om zijn team naar de veilige haven te loodsen. Maandagochtend nam hij al first-team reps. Niet geheel toevallig gaf Shanahan een endorsement aan Lance, die voor het laatst een pass gooide in week 5 tegen Arizona Cardinals.

“Trey heeft een van de beste maanden bij het team achter de rug,” zo gaf Shanahan aan. “Hij heeft een paar goede dagen gehad en een paar slechte dagen, maar met betrekking tot consistency was deze maand heel goed.

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.