Spektakel in slotfase redt Ravens

Vijf touchdowns werden in de laatste vijf minuten gemaakt tussen de Baltimore Ravens en de Minnesota Vikings. De laatste en beslissende werd gevangen op vier seconden van het laatste fluitsignaal en bezorgde de Ravens een essentiële overwinning.

Het was stuivertje wisselen nadat de teruggekeerde tight end Dennis Pitta op 2:05 minuten een touchdown ving en er 15-12 van maakte.
• Eerst bracht Vikings runningback Toby Gerhart zijn ploeg opnieuw op voorsprong met een 41 yards touchdown run met nog 1:27 minuten te spelen.
• Vervolgens liep return specialist Jacoby Jones de kickoff direct terug voor een touchdown. Het is inmiddels 22-16 met nog 1:16 minuten over.
• Een 79 yards touchdown pass van Matt Cassel op receiver Cordarelle Patterson zette de Vikings opnieuw op winst.

Als een van de duurste quarterbacks in de NFL betaalde Joe Flacco zich uit. Hij dirigeerde zijn ploeg in 45 seconden 80 yards het veld over op weg naar de overwining. Daarbij wel geholpen door een dikke passing interference penalty. Marlon Brown ving als rookie receiver in de achterste centimeter van de endzone de beslissende touchdown voor een 29-26 overwinning.

Een spektaculaire finish van een wedstrijd die 58 minuten lang met een 7-6 tussenstand nauwelijks wist te boeien. De Baltimore Ravens blijven hierdoor vasthouden als grootste kanshebber voor de laatste playoffs ticket. Nog drie finales dus…