Throwback Thursday: Elway’s Zwanenzang

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Kunnen de Broncos en Falcons er zondag voor zorgen dat we naderhand vooral over de wedstrijd praten? Dit in tegenstelling tot Super Bowl 39 waar alle aandacht ging naar verhalen rondom het veld. De Falcons waren kansloos in Elway’s (mogelijke) laatste wedstrijd. Coaches maakten ruzie voor de wedstrijd en safety Robinson werd gearresteerd voor het oppikken van een prostituee.

Zowel de Falcons als de Broncos hadden een 14-2 record in het reguliere seizoen. Verschil in de playoffs is dat Denver eenvoudig de Super Bowl bereikte, waar Atlanta in twee wedstrijden nipt wist te winnen. De NFC Championship Game zwijnde ze zelfs dankzij de befaamde gemiste fieldgoal van de Minnesota Vikings, waarna ze zelf in de verlenging de trekker overhaalde met een drie punter.
De matige playoffs kregen buiten de lijnen een vervolg. Falcons hoofdcoach Dan Reeves beschuldigde con-cullega Mike Shanahan en quarterback John Elway er in de media van dat ze hem twee jaar daarvoor weggepest hadden bij de Broncos. Diezelfde Elway werd vooral gevraagd of hij ging stoppen. Het grootste verhaal van de Super Bowl was echter die van safety Eugene Robinson die een dag voor de wedstrijd eerst werd gekroond met de Bart Starr Award voor zijn goede karakter om vervolgens ’s avonds gearresteerd werd voor het benaderen van een prostituee. Hij werd vrijgelaten om de wedstrijd te spelen, maar was vooral de verkeerde afleiding voor zijn team.
Elway MVP
Op het veld wisten de Falcons nog wel op 3-0 te komen na de eerste aanval. Daarna zorgde John Elway met onder meer een 80-yards touchdown pass op Rod Smith dat er weinig te halen viel voor Atlanta. Met de rust was het 6-17. De Broncos wachtte vervolgens tot het begin van het vierde kwart voordat ze de wedstrijd definitief op slot gooiden. Fullback Griffith scoorde zijn tweede 1 yard touchdown-run voordat John Elway met een 3 yard touchdown run de stand op 6-31 zette. De score maakte zijn uitverkiezing tot Super Bowl MVP in zijn –zo bleek later- laatste wedstrijd definitief.
Een 94 yards kickoff return van Tim Dwight en 3 yards touchdown van receiver Terance Mathis maakte de score iets dragelijker voor de Falcons. De 19-34 eindstand maakte het tot één van de minst spannende Super Bowls uit de geschiedenis.
Vergeet overigens niet dat Nederlander Harald Hasselbach in deze wedstrijd als basisspeler van de Broncos zijn tweede Super Bowl ring wist te veroveren.
Siemian is nog geen Elway
Zondag wordt iets meer spanning verwacht als de Falcons op bezoek gaan bij de Broncos. De thuisploeg is nog ongeslagen, waar Atlanta na een matige eerste wedstrijd aardig herstelde met drie opeenvolgende overwinningen. De Falcons scoorden een stuk meer dan de Broncos (38 per wedstrijd vs. 27,8).
Verdedigend is de ploeg een stuk zwakker. De sleutel ligt echter vooral bij de defensie van Denver.
Als Von Miller & co. erin slagen om quarterback Matt Ryan en ster-receiver Julio Jones af te remmen, krijgt quarterback Trevor Siemian de kans om stukje bij beetje de overwinning binnen te halen. Dan hebben we het na de wedstrijd vooral over Von Miller en niet over Trevor Siemian… heel anders dan Super Bowl 39 waar het alleen maar over John Elway ging.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Lightning Leiden wint opnieuw

Lightning Leiden heeft opnieuw met grote cijfers gewonnen. Twee weken schoven zij de West-Frisians Outlawz met 0-72 opzij, vandaag heet het slachtoffer Maastricht Wildcats. Lightning

Lees verder »