Throwback Thursday: slechts 36 seconden spektakel in SB35

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

De Giants wisten in Super Bowl 35 geen aanvallende score te noteren. De Ravens maakten gehakt van de New Yorkers door met 34-7 te winnen. Het werd de Super Bowl met de minste ‘total yards (396)’ van beide teams opgeteld. De drie ‘Lewissen’ uit Baltimore maakten het verschil.

Alle drives van de New York Giants eindigden deze wedstrijd in een punt of een interception. Nadat de Ravens op 7-0 kwamen in het eerste kwart na een 38 yards touchdown pass van Trent Dilfer op Brandon Stokley, leken de Giants nog op gelijke hoogte te komen. Linebacker Jesse Armstead scoorde een 43 yards interception return, maar zijn score werd door een holding penalty geannuleerd.

36 seconden: 3 scores
Na een ruststand van 10-0 kende het derde kwart de meest spectaculaire 36 seconden uit de geschiedenis van de Super Bowl. Cornerback Duane Starks wist allereerst één van de vier interceptions van Giants quarterback Kerry Collins te promoveren tot een 49 yards touchdown return. Vervolgens scoorden New York haar enige zespunter van de wedstrijd toen Ron Dixon de kickoff 97 yards terugliep. Nog voordat de Giants zelfs maar konden denken aan een comeback, maakten de Ravens er 24-7 van. Jermaine Lewis liep namelijk zijn kickoff return ook terug voor een score (84 yards).

Jamal Lewis klaarde vervolgens de klus met een 3 yards touchdown in het vierde kwart. Hij was pas de tweede rookie runningback die meer dan 100 yards liep (102) en een touchdown wist te maken. De derde en bekendste Lewis maakte verdedigend het verschil. Uiteraard speelde Ray sterk (5 tackles, 4 blocked passes), maar hij had het geluk dat offensief niemand wist te excelleren om zo de titel van Super Bowl MVP veilig te stellen.

Ook zondag spektakel-loos?
Zondag zal het niet zo eenzijdig worden als op 28 januari 2001. Waarschijnlijk wel net zo weinig spectaculair. Beide ploegen presteren redelijk gelijkwaardig met een 3-2 en 2-3 record. Niet heel overtuigend. Per wedstrijd wordt gemiddeld 250 yards gegooid en net geen 100 yards over de grond gelopen. De luchtaanval mag degelijk genoemd worden. De sleutel tot succes ligt waarschijnlijk bij de ploeg die de grondaanval eindelijk tot leven weet te wekken.

De Ravens lijken daarmee de grootste kanshebber. Terrance West voelt zich steeds comfortabeler als feature back. Bovenal is Baltimore (zoals altijd) defensief net wat beter dit jaar. Daar gaat het runningback-comité van New York niet doorheen weten te breken.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email