Toekomst Sam mogelijk in Canada

Na St. Louis en Dallas kan de volgende footballhalte in de carrière van Michael Sam wel eens in Canada liggen. De Montreal Alouettes hebben naar eigen zeggen interesse in het aantrekken van de linebacker, die als eerste NFL-speler openlijk uit de kast kwam. Volgens GM Jim Popp is er een 50-50 kans dat Sam volgend seizoen in de CFL speelt.

Popp heeft zijn charme-offensief in ieder geval al ingezet. “De CFL is perfect voor zijn manier van spelen. Het zou hem de kans geven om te doen wat hij het beste kan.” Volgens Canadese regels, die we niet kennen, hebben de Alouettes de exclusieve rechten voor Sam mocht hij een overstap naar Canada willen maken. Die rechten zijn al in handen van de ploeg sinds Sam’s laatste jaar bij Missouri.

Een terugkeer in de NFL lijkt uitgesloten voor de LB. Zijn laatste kans was in de practice squad van de Dallas Cowboys, nadat hij was laten gaan door de St. Louis Rams. Beide ploegen zagen geen heil in een verdere samenwerking. Niet lang geleden nam Sam deel aan de eerste editie van de Veterans Combine, maar dankzij zijn matige daar zijn veel teams officieel afgehaakt. Montreal is al een tijdje een optie voor Sam, die er zelf voor open staat. “Als dat de kans is, grijp ik hem. Ik ben een vechter en ik blijf vechten.”

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.