Tom Brady verliest van team dat zijn werkgever had kunnen zijn

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

De legendarische quarterback Tom Brady heeft in de eerste wedstrijd na zijn transfer na de Tampa Bay Buccaneers weinig indruk gemaakt. Tegen een degelijk spelende New Orleans Saints wordt het in Louisiana 34-23 voor de thuisploeg. Interessant detail dat zondag naar buiten kwam: als het allemaal iets anders was gelopen, dan was TB12 nu geen Buc maar een Saint geweest.

Dat bericht bracht sportwebsite ESPN zondagochtend naar buiten. Voor de New Orleans Saints was Tom Brady namelijk de beoogde opvolger als Drew Brees met pensioen zou gaan. Volgens bronnen aan ESPN waren de Saints er zeker van dat ze Brady binnen konden halen. Dat duurde tot half maart, toen Drew Brees bekend maakte ook nog een jaartje aan zijn carrière te plakken.

En dus stonden zondagavond niet Saint Tom Brady en Buc Jameis Winston tegenover elkaar maar Saint Drew Brees en Buc Tom Brady. En Jameis Winston? Die is nu de derde quarterback bij, jawel, de Saints, achter Brees en Taysom Hill.

Een strijd tussen dinosauriërs uit het moderne American football. Quarterbacks die al twee decennia tot de besten op hun positie behoren. De verwachting was groot, maar de teleurstelling net zo. Tom Brady kwam vooralsnog niet uit de verf en de uit zijn pensioen gekomen Rob Gronkowski was al helemaal onzichtbaar bij de Bucs.

In het eerste kwart is de voorsprong nog voor Tampa Bay. Nota bene een rushing TD van de TB12 zet de Buccaneers met het extra punt op 0-7. Het tweede kwart is echter waar alles de andere kant op valt. Alvin Kamara zet twee touchdowns op het bord en kicker Will Lutz zorgt met twee PATs en een field goal voor een 17-7 tussenstand halverwege.

Na rust lukt het al evenmin voor Brady om zijn Bucs gevaarlijk te laten worden. Sterker nog, binnen twee minuten gooit de quarterback zelf een interceptie die wordt teruggelopen voor een derde touchdown van de thuisploeg, door Janoris Jenkins. Pas vlak daarna weet Brady voor het eerst een ploeggenoot te vinden in de endzone. OJ Howard vangt een pass voor een 9 yard touchdown en met een fieldgoal van Ryan Succop lijkt de spanning ook nog terug te komen in de wedstrijd.

Niets blijkt echter minder waar. De Saints laten zich niet van de wijs brengen en slaan in het vierde kwart keihard terug met een nieuwe touchdown, de korte pass gevangen door Emmanuel Sanders. Na nog een fieldgoal brengen de Saints hun puntentotaal tot 34. Het slotoffensief is voor de Bucs, waar Tom Brady een pass aflevert bij Mike Evans voor een late touchdown maar als de 2-point conversion vervolgens wordt gemist valt de wedstrijd definitief in het slot. Het duel eindigt in 34-23.

Zijn de Tampa Bay Buccaneers nog een team in opbouw? Kwam het duel tegen de Saints te vroeg? Waren de verwachtingen misschien te hoog? Allemaal vragen waarop de antwoorden de komende weken duidelijk zullen worden. De tijd zal leren of de carrière van één van de beste quarterbacks allertijden uit gaat als een nachtkaars of met een klapper wordt afgesloten.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email