Tranen voor Tany Ortega

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

400 bezoekers zagen vanmiddag onder een prachtig zonnige hemel de kick-off van de tweede ontmoeting tussen Lightning Leiden en de Amsterdam Crusaders. De Amsterdammers begonnen met een relatief kleine selectie aan de wedstrijd, die in het teken stond van de laatste thuiswedstrijd van Leiden-verdediger Tany Ortega. Hij hangt na 21 seizoenen zijn shoulderpads aan de wilgen. Door Stephan Pront.

De Crusaders hadden geen oog voor het memorabele afscheid. Zoals verwacht weten de Amsterdammers in hun eerste drive de endzone te vinden. Running back Sean Richard loopt soeverein de endzone in en brengt de stand op 0-6.

Het echte vuurwerk komt echter pas op de volgende drive van Leiden. Quarterback Dany Ortega weet met een aantal feilloze passes op onder andere veteraan Michel van Katwijk uiteindelijk de endzone te vinden met een prachtige pass op Michiel Bernabela. Het team maakt hiermee gelijk en wordt tevens de eerste formatie die dit jaar punten tegen Crusaders op het bord weet te zetten.

De Amsterdammers zetten als tegenactie 44 onbeantwoorde punten op het bord voor rust. Vooral de combinatie Bridgford op Graanoogst loopt, net zoals in de eerste confrontatie tussen beide teams, erg gesmeerd met drie touchdowns door de lucht voor 120 yards. De ruststand is 6-50.

Dany Ortega van Leiden weet zijn huzarenstukje uit de eerste helft nog één keer te herhalen en brengt zijn team dankzij een formidabele catch van Wim Hoekstra naar de 1-yard lijn. Vanaf deze kleine afscheid krijgt Tany Ortega de kans om zijn afscheidswedstrijd met een running touchdown te bezegelen. De levende legende krijgt wat hij verdient: 12-62.

De Crusaders besluiten de wedstrijd met nog twee touchdowns, waardoor uiteindelijk een eindstand van 12-76 op het bord staat. Een goede testcase derhalve voor het treffen met Hamburg op 9 mei aanstaande (klik hier voor kaarten).

Aan het eind van de game werd uitgebreid stilgestaan bij het afscheid van Lightning Leiden verdediger Tany Ortega. Ortega, in tranen na een knuffel met zijn telg, ontving naast een staande ovatie ook bloemen en een gesigneerde foto van alle spelers. Meer dan 20 jaar verrijkte hij de Nederlandse velden met zijn spel en met zijn tomeloze enthousiasme om iets van de sport in Nederland te maken. Het was een passend afscheid voor een fantastische persoonlijkheid.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Eén reactie

  1. Heel mooi stukje, Stephan! Dank je wel voor je mooie woorden! #25

Reacties zijn gesloten.