Trubisky beste optie voor Bears under center?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Een nieuw seizoen in de NFL brengt opnieuw “quarterback controverses” met zich mee. Bij maar liefst vijf teams is het niet duidelijk wie er zal starten in de eerste wedstrijd van het seizoen. De Texans, Jets, Browns, Bronco’s en Bears fans hebben nog steeds geen idee wie er in week één plaats neemt under center. Elke week, tot aan opening day, gaan we in op één van deze vijf quarterback battles. Met vandaag de eerste van de serie: Mike Glennon vs. Mitch Trubisky.

In de offseason tekende free agent quarterback Mike Glennon een driejarig contract voor vijfenveertig miljoen dollar. U leest het goed. Vijfenveertig miljoen voor een quarterback die in zijn carriere als Buccaneer achttien wedstrijden startte en daar voor 4.025 yards, 29 touchdowns en 15 interceptions wierp. Dat alles met een gemiddelde quarterbackrating van 83,9. Met die cijfers kan Glennon dus bezwaarlijk een ster in de NFL genoemd worden. Niet te vergeten dat hij de voorbije twee jaar op de bank zat achter first overall pick Jameis Winston.

Na dat monstercontract voor Glennon was het duidelijk dat de Bears hem als hun starter zagen voor de komende jaren. Al kwamen ze tijdens de NFL Draft blijkbaar terug op die beslissing. Na een draft day trade kozen ze North Carolina quarterback Mitch Trubisky met de tweede pick overall. Hoewel de Bears in alle talen blijven ontkennen dat Trubisky ook maar één wedstrijd zal spelen dit seizoen was dit alles behalve een teken van vertrouwen naar Glennon toe.

Fast Forward naar de eerste preseason game van 2017. De Chicago Bears tegen de Denver Broncos. Met twee completions op acht pogingen en een interception die werd teruggelopen voor een touchdown kon Mike Glennon zijn carrière in Chicago niet slechter starten. Trubisky daarentegen zag er uit als een veelbelovende jonge speler. Toegegeven het was tegen een third string defense, maar met 18/25 voor 166 yards en één touchdown opende hij heel wat ogen.

Maar vooral de manier waarop Trubisky zijn debuut begon boezemde respect in. Zijn eerste drive was er een om van te smullen. Nadat Glennon en Sanchez niets hadden klaargespeeld tegen de defense van de Broncos kwam Trubisky het veld op en denderde hij het veld over wat resulteerde in een touchdown. Een week na zijn droomdebuut bevestigde Trubisky in zijn tweede wedstrijd. Met slechts zestig yards passing, maar opnieuw een touchdown, geen interceptions en een rating van 135.4 houdt hij de druk op Glennon hoog.

Trubisky lijkt in geen geval al klaar om op het grote toneel “echte” NFL defenses te dissecteren. Al liet hij in de twee preseason games zien waarom de Bears hem zo hoog inschatten. Buiten een accuraatheid die niet veel quarterbacks is gegeven gooit hij de bal met veel anticipatie. Ook zijn prototypische grootte (1m88 nvdr.) en snelheid geven hem een extra dimensie op plays waar hij buiten de pocket gaat. Hoewel de Bears waarschijnlijk een Aaron Rodgers-achtig scenario voor ogen hebben voor hun rookie, waarbij Trubisky op de bank gehouden wordt voor een aantal jaar tot hij helemaal klaar is voor de NFL, zullen er veel stemmen opgaan om hem toch gewoon te laten starten.

Ik verwacht dat de Chicago Bears zich aan hun plan zullen proberen houden om Trubisky rustig op te leiden achter Mike Glennon en Mark Sanchez. Op tien september zal Glennon als titularis aan de wedstrijd beginnen. Als Glennon echter ondermaats blijft presteren zal de druk op de coaching staff en de front office toenemen. En dan zou John Fox de rookie wel eens voor de leeuwen kunnen gooien.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Lightning Leiden wint opnieuw

Lightning Leiden heeft opnieuw met grote cijfers gewonnen. Twee weken schoven zij de West-Frisians Outlawz met 0-72 opzij, vandaag heet het slachtoffer Maastricht Wildcats. Lightning

Lees verder »