Tulip Bowl XXXI naar Spijkenisse?

De afgelopen twee seizoenen werd het Nederlands kampioenschap American football afgewerkt op de fantastische velden van Arnhem Falcons. De gastheer liet zich bij het indienen van het bidbook voor de tweede finale echter ontvallen dat ze niet voornemens waren de kar nogmaals te trekken. Tijdens de Algemene Ledenvergadering jongstleden januari gaf het Gelderse bestuur dan ook aan dat er weer vrij geboden mocht worden op het gastheerschap. Spijkenisse stak de hand op, maar sindsdien is er niets meer van de Zuid-Hollanders vernomen (foto: Spijkenisse Scouts).

Teams die de footballfinale willen organiseren moeten hier doorgaans voor december een mooi bidbook voor opstellen dat in een aantal strenge eisen van de AFBN voorziet. Inmiddels is het eind augustus en is er nog altijd geen officiele bevestiging binnen gevallen bij het bondsbestuur. Over het finalefeestje moet gestemd worden en daar ligt nu net het probleem. Een bondsvergadering in juli werd afgelast en verschoven naar oktober. Dit maakt het aannemelijk dat de beslissende vergadering pas in februari plaatsvindt. Dit zou betekenen dat het de landelijke bond opnieuw niet is gelukt om ver voor de finaledatum een locatie te vinden — en een samenhangende campagne om de finale te promoten.

Andere teams die mogelijk in actie komen om het finaleweekend een keer te organiseren zijn Amsterdam Crusaders en Amersfoort Untouchables. Het finaleweekend vindt traditiegetrouw de eerste zondag na de Amerikaanse Independance Day plaats (4 juli).

Arnhem Falcons is het New Orleans van de Lage Landen. De afgelopen twee decennia heeft het slotfeestje van de AFBN regelmatig Arnhem aangedaan.

 

0 reacties

 1. De Arnhem Falcons zijn wel degelijk bereid om de kar te trekken voor de Tulip Bowl.
  Tijdens de AFBN ledenvergadering hebben wij alleen aangegeven dat andere
  Verenigingen ook de kans moeten hebben dit evenement te organiseren.
  Spijkenisse meldde zich spontaan aan en voor de Arnhem Falcons dus geen reden om
  zich alsnog aan te bieden.
  Als de AFBN ons vraagt om de organisatie op ons te nemen zullen wij dit natuurlijk doen.

  Met sportieve groeten van

  Harry van den Boogaard
  Voorzitter Arnhem Falcons

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.