Uitgeschakelde quarterbacks keren volgend seizoen terug

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Drew Brees en Ben Roethlisberger kunnen er geen genoeg van krijgen. Beide quarterbacks hebben gisteren tijdens de post-game persconferentie van hun verloren Divisional Playoffs-pot door laten schemeren terug te keren bij hun team in 2018.

Roethlisberger wordt aankomend seizoen 35 jaar en heeft nog een doorlopend contract tot en met speelseizoen 2019. Zijn hit op de salary cap is volgend seizoen vijf miljoen hoger dan dit seizoen en komt op een totaal van 23,2 miljoen dollar. Vanaf begin maart krijgt Roethlisberger een rosterbonus van 5 miljoen dollar, maar er is geen reden om te denken dat de Steelers van hun ‘main man’ af willen. Andersom bestonden daar wel vraagtekens over. In een eerder verlies tegen de Jacksonville liet Big Ben al eens doorschemeren dat zijn tijd erop zit.

Na de verloren partij gisteren tapte de quarterback echter uit een ander vaatje. Desgevraagd zij hij op de persconferentie dat het voor hem belangrijk is dat zijn offensive line blijft en dat het voor hem reden is om in Pittsburgh te blijven.

Voor Brees liggen de kaarten op tafel. Het contract van de 39-jarige sterspeler is ‘op’, maar zelf wil de kleine strateeg graag in N’Awlins blijven. Het lijkt voor New Orleans geen moeilijke opgave om hem ervan te overtuigen dat hij hiervoor zijn nieuwe contract moet herstructureren. Brees gaf op de persconferentie aan dat alle poppetjes op de plaats staan om van de ploeg uit New Orleans een Super Bowl contender te maken. Die beredenering is te volgen, aangezien de ploeg met een been in de Conference Championships stond.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »