Utrecht Dominators pakt martelaarsrol

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Utrecht Dominators offert zich voor het tweede jaar op rij op, zodat American football in Nederland kan voldoen aan de wens van de Algemene Ledenvergadering om met acht teams een Eredivisie te vormen.

Utrecht neemt de plek in van Lightning Leiden, dat de AFBN verzocht een treetje lager uit te komen vanwege een leegloop aan leden. In de Domstad waren zo oorspronkelijk niet blij om te horen dat de Eredivisie weer een feit was. De ploeg won vorig seizoen geen enkel duel en was met een 0-10 record een terechte degradant.

“Het is een moetje,” aldus Ilja Tersteeg van het Utrechtse bestuur. “We waren liever in de Eerste Divisie uitgekomen. De regels zijn er en dan is het gek om daarvan af te wijken, alleen maar omdat het ons nu even niet uitkomt. Dat is wel de standaard geworden. Iedereen vindt een hoop belangrijk, tot het even niet uitkomt.”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »