Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Utrecht Dominators pakt martelaarsrol

Utrecht Dominators offert zich voor het tweede jaar op rij op, zodat American football in Nederland kan voldoen aan de wens van de Algemene Ledenvergadering om met acht teams een Eredivisie te vormen.

Utrecht neemt de plek in van Lightning Leiden, dat de AFBN verzocht een treetje lager uit te komen vanwege een leegloop aan leden. In de Domstad waren zo oorspronkelijk niet blij om te horen dat de Eredivisie weer een feit was. De ploeg won vorig seizoen geen enkel duel en was met een 0-10 record een terechte degradant.

“Het is een moetje,” aldus Ilja Tersteeg van het Utrechtse bestuur. “We waren liever in de Eerste Divisie uitgekomen. De regels zijn er en dan is het gek om daarvan af te wijken, alleen maar omdat het ons nu even niet uitkomt. Dat is wel de standaard geworden. Iedereen vindt een hoop belangrijk, tot het even niet uitkomt.”

Jeroen’s Scramble: One Love

De wereld staat in het teken van het Wereldkampioenschap (gewoon) voetbal. Daarbij horen dit keer discussies over de ‘One Love’-armband, de corrupte FIFA en mensenrechten

Lees verder »