Vice-president steelt show op Peyton Manning dag

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Indianapolis Colts – San Francisco 49ers moest de dag worden van oud-quarterback Peyton Manning. In plaats daarvan werd het een PR-stunt van de vice-president van de Verenigde Staten, Mike Pence.

Pence verliet afgelopen zondag het stadion nadat de volksliederen hadden geklonken en enkele spelers demonstratief de knie hadden genomen. Volgens de volksvertegenwoordiger was het tegen zijn zere been, om NFL-spelers zo om te zien gaan met de waarden en normen van het land.

Het plan om voortijdig het stadion te verlaten en stennis te schoppen was vooraf bekokstoofd in samenspraak met de POTUS Donald Trump, zo lijken de eerste signalen uit te wijzen. Een groep persvolgers werd verzocht in de auto te blijven zitten, omdat de vice-president mogelijk niet lang weg zou blijven.

De wedstrijd Indianapolis Colts – San Francisco 49ers was de ideale locatie voor zo’n stunt. Colin Kaepernick, destijds nog 49ers quarterback, was de eerste spelverdeler die uit protest niet ging staan voor het volkslied. Bovendien waren de ogen van het land gericht op Peyton Manning, die in Lucas Oil Stadium zijn shirtnummer met pensioen zag gaan.

Manning genoot er overigens, ondanks de commotie, niet minder om. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een standbeeld onthuld van de aanvalsleider. De Colts wonnen de wedstrijd uiteindelijk in overtime: 26-23.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Lightning Leiden wint opnieuw

Lightning Leiden heeft opnieuw met grote cijfers gewonnen. Twee weken schoven zij de West-Frisians Outlawz met 0-72 opzij, vandaag heet het slachtoffer Maastricht Wildcats. Lightning

Lees verder »