Een abonnement op Gridiron The Magazine & het Gridiron Jaarboek?

Vier standbepalende duels in AFBN Eerste Divisie

De AFBN Eerste Divisie hervat aankomend weekend met een programma met maar liefst vier wedstrijden. Drie wedstrijden vinden plaats in Poule A, waarvan het treffen tussen Den Haag Raiders en Alphen Eagles wellicht het mooiste is.

Den Haag Raiders won tot dusver alle wedstrijden, maar kon een rustweek goed gebruiken. Alphen Eagles heet de volgende tegenstander en dat is een directe bedreiging voor de koppositie in Poule A. De Eagles staan momenteel gedeeld tweede in de poule, nadat de ploeg haar laatste wedstrijd verrassend met 28-20 verloor van Flevo Phantoms. De Alphenaren moeten van Den Haag winnen willen ze op een playoff-spot blijven bivakkeren.

Flevo Phantoms heeft de gedeelde tweede plek te danken aan overwinningen op Nijmegen Pirates en de Eagles. Zondag krijgt het team Maastricht Wildcats voor de kiezen. Op papier is dat een koud kunstje. De Wildcats gingen dit seizoen al twee keer hard onderuit, waarbij de ploeg slechts twee touchdowns wist te scoren. De laatste wedstrijd kreeg de Limburgse formatie de overwinning aangereikt: tegenstander Nijmegen moest de wedstrijd forfaiten.

Datzelfde Nijmegen ziet zichzelf nu onderaan de ranglijst hangen in Poule A. De Pirates moeten de laatste strohalm pakken als ze zondag Tilburg Wolves op bezoek krijgen. Voor beide clubs heeft het seizoen nog niet gebracht waar vooraf op werd gehoopt. De verliezer van dit potje zal zichzelf dan ook ongetwijfeld op het hoofd krabben.

In Poule B vindt eveneens een kelderduel plaats. Het teleurstellende Utrecht Dominators, dat dit seizoen alleen op papier wist te winnen van de uit de competitie getrokken Enschede Broncos, hebben zondag een zware domper als ze de boot in gaan. Het kleine, maar harde team van het combiteam Amersfoort Untouchables / Purmerend Barbarians komt naar de Domstad. De laatste keer dat het team in actie kwam liet het de overwinning weliswaar aan Groningen Giants, maar in het Hoge Noorden likken ze nu nog de wonden van een harde, maar faire pot football.

Utrecht is dus gewaarschuwd.