‘Washington’s Sarkisian nieuwe coach USC’

De legendarische Trojans hebben een nieuwe coach. Volgens bronnen rond de universiteit van Southern California wordt Steve Sarkisian de nieuwe coach van de ploeg. Hij komt over van de universiteit van Washington, waar hij de afgelopen jaren prima werk afleverde.

Sarkisian is geen onbekende van de universiteit. Hij was in totaal zeven jaar als assistent in dienst bij USC (in twee termijnen), maar vertrok in 2009 naar Washington om daar een miserabel team op sleeptouw te nemen. Dat lukte hem op een geweldige manier, want in een paar jaar tijd keerde de Huskies weer terug op het nationale podium en noteerden ze meerdere malen een top 25 notering in de BCS.

De aanstelling van Sarkisian is een teleurstelling voor Ed Orgeron, de man die het overnam op het moment dat Lane Kiffin de laan uit moest. Orgeron liet eerder dit seizoen al weten dat hij vond dat hij absoluut recht had op een permanente aanstelling. De USC Trojans hebben hem laten weten dat ze zijn contributies waarderen en dat willen dat hij blijft, in welke rol dan ook, maar dat laatste is nog lang niet zeker. De Trojans speelden namelijk goed football onder Orgeron en er zullen ongetwijfeld een aantal ploegen met hem in zee willen. Bovendien heeft Orgeron nu de smaak van het hoofdcoach-schap geproefd. En dan wil je meer.

UPDATE:

Zojuist is bekend geworden dat Ed Orgeron heeft besloten afscheid te nemen van USC. Hij keerde een loonsverhoging en rol als assistent hiermee de rug toe.

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.