Wesseling doet Hurricanes offense verbleken

Maar liefst 46 keer mocht de league MVP van de eerste competitieweek de trekker overhalen tijdens het duel tussen 010 Trojans en Hilversum Hurricanes. Quarterback Maurice Tielen van de Hurricanes gooide met die 46 projectielen weliswaar 18 doelwitten raak, waaronder een touchdown op Stephan Rausch, maar hij moest toch zijn meerdere erkennen in 010 running back Kevin Wesseling, die een gooi deed naar zijn eigen Player of the Week Award.

Wesseling gebruikte het platform van Saturday Night Football namelijk om een nieuw league-record in rushing yards te vestigen. De running back van de Rotterdammers kwam maar liefst tot 270 yards op 17 pogingen en drie touchdowns. Sinds de introductie van stats door Gridiron Magazine is dit een absoluut hoogtepunt.

Hoe goed was zijn effort tijdens deze wedstrijd? Wesseling was verantwoordelijk voor de totale passing game output van 010 (45 yards) en zijn individuele prestatie over de grond was beter dan de totale teameffort van Hilversum. De Hurricanes kwamen als team namelijk niet verder dan 260 total yards.

Enige positieve noot aan de zijde van Hilversum was de prestatie van receiver Nick da Costa, die met 9 catches voor 111 yards in ieder geval voor wat vuurwerk zorgde. Op Saturday Night mocht het echter niet baten.

Wesseling verbrak het league record dat sinds vorige week in handen was van Crusaders running back Endy Evenwel. Hij liep voor 213 yards op 15 carries.

Kijk hier naar de stats van de game.

What...!?

De Gridiron Nieuwsbrief. Helemaal gratis. Hartstikke vrijblijvend. Absoluut onmisbaar.

And you did NOT sign up yet...?

image1-transp-H180
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Never Ever Miss a Down

Helemaal gratis, hartstikke vrijblijvend en absoluut onmisbaar.
De Gridiron Nieuwsbrief. Sign up!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.