Wildcard: Patriots gewipt, Texans door na OT

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Was de laatste worp van Tom Brady in Gillette Stadium een pick six? De toekomstig Hall of Fame quarterback van de New England Patriots zag een wanhoopspoging met 18 seconden op de klok in vijandige handen vallen. Daarmee won Tennessee Titans definitief het Wild Card play-offs duel: 13-20.

Quarterback Brady ontkende na de wedstrijd dat ‘retirement’ door zijn hoofd spookt, maar zijn verval in het play-offs treffen was opnieuw schrijnend. Brady eindigde met 209 yards en geen touchdowns en zat er regelmatig naast. Zijn passing rating van 59,4 was exemplarisch, zijn completion percentage des te meer. De laatste negen wedstrijden gooide Brady slechts twee keer meer dan 56% van zijn ballen raak.

Aan de andere kant van de bal had Ryan Tannehill ook geen fantastische avond, maar hij vond tight end Firkser wel in het eerste kwart met een laserstraal. Tannehill eindigde met een summiere 72 yards passing, maar kon wel leunen op loopwonder Derrick Henry. Henry liep 182 yards bij elkaar met een gemiddelde van 5,4 yards. Daarmee verbrandde de Titans kostbare tijd, die ervoor zorgde dat Brady nog maar 18 seconden over had om een wonder te verrichten. Dat wonder werd in de kiem gesmoord.

De Titans treffen nu Baltimore Ravens in de volgende ronde van de play-offs.

Zwarte magie Watson
Eerder op de avond speelden Houston Texans en Buffalo Bills tegen elkaar in Texas. Met veel gogme van quarterback Josh Allen, die ondermeer een lange run en een touchdown catch had, liepen de bezoekers snel uit naar een 16-0 voorsprong. De tweede helft behoorde echter toe aan Houston.

De disruptieve acties van defensive end J.J. Watt gaven Houston in de tweede helft ademruimte, waardoor Watson -die een dramatische eerste helft had- het platform kon nemen.

Met een 19-16 voorsprong verkwanselde Buffalo echter de mogelijkheid om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Door jeugdig enthousiasme nam Josh Allen een aantal onverklaarbare acties, die hem ook in de daaropvolgende overtime periode (19-19) bleven achtervolgen.

Uiteindelijk besliste Watson de wedstrijd met een Houdini-act. Hij wist zich uit een 100% sack te spinnen en de bal uit de hand te krijgen voor een lange gain. Kicker John Fairbarn trapte uiteindelijk de winnaar tussen de palen.

Door het verlies van de Patriots speelt Texans nu volgende week tegen Kansas City Chiefs.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email