Wordt NFC Championship overgespeeld?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

De wereld schreeuwt moord en brand over het onrecht dat de New Orleans Saints is aangedaan in de NFC Championship Game afgelopen zondag. Nu is er ook een advocaat die denkt dat hij de wedstrijd over kan laten spelen.

Met de score 20-20 met luttele minuten te spelen, kreeg N’Awlins geen gratis first down op een overduidelijke pass interference en een helmet-to-helmet hit. Het verloor uiteindelijk de wedstrijd tegen Los Angeles Rams in overtime, terwijl het met de penalty de wedstrijd makkelijk uit had kunnen spelen.

Volgens Frank D’Amico heeft Roger Goodell, volgens artikel 17 van het spelreglement, de macht om een wedstrijd over te laten spelen als de uitslag om wat voor reden ook beïnvloed is. D’Amico stelt zichzelf de vraag: waarom maakt de Commissioner daar geen gebruik van als de grove fout van de scheidsrechters zo’n effect heeft op de einduitslag.

We houden het er even op dat het een publiciteitsstunt is, maar vragen ons tegelijkertijd af: wanneer dit hout snijdt, en door een onafhankelijke lokale jury positief wordt beoordeeld, kan de sportwereld de borst natmaken.

In ieder geval zou het een nieuwe methode zijn om advocaten exorbitant hoge rekeningen te laten sturen. We kunnen namelijk indenken dat een positieve beoordeling van deze zaak leidt tot een hoger beroep, tot aan het hoogste rechtsorgaan in Amerika.

En niet alleen de NFL zou last hebben bij eventuele jurisprudentie. Op lokaal Nederlands niveau zou een weeffout in het VAR-systeem bijvoorbeeld ook onderhevig kunnen zijn aan wat juridische vragen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

AFBN zoekt bestuursleden

De AFBN komt langzaam uit een winterslaap, nu de versoepelingen rondom het coronavirus langzaam worden bekrachtigd. In de wandelgangen is sprake van een competitiestart eind

Lees verder »

NFL kijkt naar Duitsland

De National Football League lijkt uitgekeken op London als enige overzeese kolonie. De american football league kijkt nadrukkelijk naar Duitsland om in de nabije toekomst

Lees verder »