Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Levensgenieter Johnny Manziel: ‘Ik versliep me’

Enkele dagen geleden vielen NCAA- en NFL-fans wereldwijd over Johnny Manziel, de Heisman-winnende quarterback van Texas A&M. Manziel werd weggestuurd van het prestigieuze Manning-camp voor talentvolle quarterbacks.

‘Ik versliep me’, zegt Manziel nu in de nasleep van het incident. Daardoor miste ‘Johnny Football’ een meeting, en besloten hij en de leiding van het kamp dat het beter was als hij z’n biezen zou pakken.

‘Het was een drukke zomer voor me, en ik m’n ogen waren waarschijnlijk groter dan m’n maag. Ik ben op reis geweest, heb veel plaatsen bezocht. Ik maakte een vergissing en werd niet op tijd wakker.’

Dat gebeurt, als je een zuiperd bent. Manziel steekt niet achter hoeken of banken dat hij graag op stappos gaat. ‘Ik blijf mijn leven voluit leven’, aldus Manziel. Denk je dat er één of twee NFL-franchises zijn die daar over struikelen, als Manziel zich beschikbaar stelt voor de draft? Ik denk het wel…

Aan de andere kant is er een Super Bowl-winnende quarterback die het één en ander van het missen van meetings afweet. Eli Manning, notabene één van de drie Mannings die hun naam aan het kamp verleende, miste ooit een soortgelijke afspraak. Zegt Peyton, snitch extraordinaire.

Voor Manziel wacht een NCAA-seizoen met hoge verwachtingen. Hij is de eerste freshman ooit die de Heisman-troffee voor college speler van het jaar won. Texas A&M won in de Cotton Bowl van de Oklahoma Sooners en versloeg in het seizoen de uiteindelijke kampioen Alabama.

Manziel gooide voor 3706 yards en liep voor 1410. In totaal was hij goed voor 47 touchdowns.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *