Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

SEC Quarterbacks bang voor Jadeveon Clowney

Spelverdelers in de Southeastern Conference (SEC) van NCAA division 1 football zijn bang voor Jadeveon Clowney en andere defensive linemen van South Carolina. Althans, volgens Clowney zelf.

Spelers waren de afgelopen dagen voor het eerst beschikbaar voor de media, en Clowney voelde zich comfortabel in het prijzen van zichzelf. ‘Ik kan je vertellen dat Tajh Boyd bang is, daarachter’, zegt hij bijvoorbeeld over de Clemson Tiger.

Clowney noteerde 4.5 sacks tegen Boyd in de laatste wedstrijd van vorig seizoen. De South Carolina Gamecocks versloegen de Tigers toen met 27-17, mede door twee interceptions die Boyd gooide. Hij is echter niet de enige met knikkende knieën, zegt de lijnman.

Aaron Murray, Tyler Wilson en anderen zouden ook hun taken vergeten, zodra Clowney en zijn maten door de lijn knallen. ‘We weten dat we ze vóór de wedstrijd al hebben laten schrikken. We raken ze een paar keer goed, en dat verandert de hele wedstrijd.’

Hoe herken je een bange quarterback dan? Want Clowney was vrij specifiek met zijn namen. ‘Als ze elke keer, vóór de bal is gesnapt, jouw kant op kijken, dan weet je dat je ze hebt. Dat zeg ik ook tegen het team: ‘We got ‘em shook.’

Clowney heeft in dertien starts in totaal 21 sacks, 35.5 tackles voor verlies van yardage en acht geforceerde fumbles verzameld. Oh, en hij heeft De Hit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *