Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Gators blij met bemoeizuchtige Buckeyes

Shots fired! Will Muschamp, coach van de Florida Gators, deelt een plaagstootje aan collega Urban Meyer, Muschamp’s voorganger bij de Gators. De Ohio State Buckeyes, waar Meyer sinds vorig seizoen coach is, attenteerden de NCAA op wat volgens hen valse recruteringspraktijken waren bij de Gators.

De NCAA sprak Florida tot twee keer toe vrij, maar dat is niet genoeg voor Muschamp en de alligators. Hij geeft Meyer en de Buckeyes een kleine steek onder water als hij zegt: ‘Wij deden niks fout. De universiteit van Florida deed niks fout. Dus we waarderen het dat onze vrienden van Ohio er op letten dat we ons aan de regels houden. Daar weten zij het één en ander van.’

Onder Jim Tressel, de vorige coach van de Buckeyes, beging Ohio State verschillende overtredingen. Hierdoor mochten de Buckeyes, ondanks een 12-0 record vorig seizoen, niet om het Big Ten-kampioenschap spelen. Ze speelden ook geen Bowl-game.

Urban Meyer spreekt overigens alle betrokkenheid bij de zaak tegen. ‘Het is absoluut niet waar dat ik de Universiteit van Florida opgaf. Ik kwam er weken later achter dat een medewerker van ons een artikel naar het conference-kantoor doorstuurde. Dat is een standaard procedure. Nogmaals: Er was geen betrokkenheid van de coach.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *