Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Lions cutten Best na drie seizoenen

De Detroit Lions en Jahvid Best hebben een Kardashian-esque huwelijk achter de rug. Na drie met blessures beladen seizoen scheiden de wegen van de Lions en de talentvolle running back.

Best liep in 2011 een monsterlijke hersenschudding op, die hem dat jaar tien wedstrijden aan de kant hield. Vorig jaar kampte hij nog steeds met de gevolgen. Hij miste heel 2012. Hij is daarmee, zoals NFL.com ook zegt, een levend voorbeeld van de strijd die de NFL tegen hersenschuddingen voert.

Hoewel hij nu een ‘free agent’ is, en er vanuit kamp Best geen geluiden over een mogelijk pensioen komen, zou het zomaar het einde van Jahvid’s carrière in de league kunnen zijn.

Best’s statement: ‘Mijn tijd als lid van de Lions was een hele speciale tijd in mijn leven. Mijn teamgenoten, leden van de organisatie, de Lions-fans en de mensen van Detroit hebben een speciale plek in mijn hart. Ik zal altijd een Lion zijn.’

Best was een eerste ronde-pick voor de Lions, die nooit de productie kregen waar zij op hoopten van de California Golden Bear. Hij leidden de Pac-10 in rushing in 2008. Voor Detroit had hij in totaal negen touchdowns. Hij droeg hij de bal 255 keer voor 945 yards (3.7 ‘per’). Hij had ook 85 catches voor 774 yards.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *