Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Moordenaar teamgenoot met pensioen

Hij speelde pas drie seizoenen, maar defensive tackle Josh Brent gaat met pensioen. De speler van de Dallas Cowboys heeft zoveel problemen buiten het veld, dat hij daar eerst zijn aandacht aan wil geven. Brent heeft namelijk een fikse aanklacht tegen zich lopen nadat hij vorig jaar teamgenoot Jerry Brown de dood in reed met een glaasje teveel op.

In december 2012 waren Brent en Brown met elkaar op stap. De defensive tackle was vergeten dat hij ‘de bob’ was. Hij had twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed zitten, toen hij een auto-ongeluk veroorzaakte. Jerry Brown, toentertijd speler op de practice squad van de Dallas Cowboys, kwam hierbij als bijrijder om het leven. Zijn teamgenoten wilden hem daarna steunen en nodigden hem uit om bij de wedstrijd tegen de Pittsburgh Steelers aan de zijlijn te staan. De commentatoren van CBS veroordeelden dit dusdanig dat hij zich daarna niet meer bij wedstrijden durfde te vertonen.

Brent kwam vrij op een borgtocht van een ton, maar moet zich op 23 september a.s. voor de rechtbank verdedigen tegen de aanklacht van dood door schuld. Mocht hij na zijn waarschijnlijk celstraf weer terug willen knokken in de NFL, dan behouden de Cowboys het eerste recht op zijn diensten.

Hij kwam via de supplemental draft in 2010 in de NFL en maakte voor de Cowboys 44 tackles, 1,5 sack en 1 forced fumble.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *