Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Martin Jol intiem met Jacksonville Jaguars

Het wordt steeds meer duidelijk waarom Jacksonville Jaguars eigenaar Shahid Khan er vorig seizoen voor koos om zijn Jacksonville Jaguars tot aan 2016 thuiswedstrijden toe te bedelen in het Londonse Wembley Stadion.

Khan, die begin juli de Fulham Football Club overnam van Mohamed Al Fayed, ontving gisteren trainer Martin Jol in Florida en plande hier meteen een persconferentie omheen. Tijdens die persconferentie kondigde Khan aan dat de Engelse voetbalclub de komende jaren oefenwedstrijden afwerkt in de hauteine badplaats.

Een stap andersom lijkt ook voor de hand. Khan reist de komende seizoenen toch al met zijn Jacksonville-selectie af naar London, dus een ommetje naar het Craven Cottage Stadion lijkt niet ondenkbaar. Hiertoe moet de puissant rijke Pakistaan wel even investeren in het stadion. Craven Cottage kan nu zo’n 25 duizend toeschouwers herbergen en lijkt dus niet binnen de grootschalige plannen van de NFL te passen. Bedenk wel dat de NFL heeft aangekondigd dat de league de komende jaren een competitiewedstrijd afwerkt in London, maar dat ze hierbij niet hebben gespecificeerd dat de wedstrijd op de Holy Grounds van Wembley plaatsvinden.

Een investering in Fulham zal door overigens Jol wel worden verwelkomd. Naar verluidt wordt het privevermogen van Khan geschat op 2 miljard dollars.

De Jacksonville Jaguars spelen dit jaar tegen San Francisco 49ers. Het is een van de twee wedstrijden die dit jaar in de Engelse hoofdstad plaatsvinden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *