Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Quarterbacks: Fantastic 4 Afvallers?

Eén zwaluw maakt nog geen zomer… daarom bestaat in de Amerikaanse sporten de term ‘Sophomore slump’. De grote vraag in de NFL is nu wie van de vier eerstejaars succesvolle quarterbacks weet zijn vorm vast te houden en wie valt af. De strijd om de beste papieren lijkt zich af te spelen in de NFC West divisie tussen Russel Wilson (Seahawks) en Colin Kaepernick (49ers).

Zowel Wilson als Kaepernick toonden zich vorig jaar winnaars. De quarterback van de 49ers heeft een streepje voor, want hij leidde als fulltime starter zijn team direct naar de Super Bowl. Mede dankzij enkele lovenswaardige plays. De aanvulling van receiver Anquan Boldin aan zijn ensemble van ballenvangers lijken hem vooralsnog de beste papieren te geven. Nu nog zorgen dat hij geen domme dingen meer doet met Miami Dolphins petjes, zodat hij zijn geloofwaardigheid als leider van het team in de kleedkamer niet verliest.

Ook Russell Wilson kreeg er een begenadigd ballenvanger bij met Percy Harvin. Een gevaarlijke aanvulling om een quarterback die vorig jaar al precies deed wat nodig was om te winnen. Misschien niet altijd spectaculair, maar wel dodelijk effectief.

Slump-alarm

Colts quarterback Andrew Luck deed het misschien wel beter in zijn eerste jaar dan verwacht. Toch was te zien dat de tegenstanders in de tweede helft van het jaar zijn maniertjes goed wisten te ontdekken. Zijn resultaten werden daarin ietwat minder. Passend bij groeistuipen van een organisatie in wederopbouw. Maar zonder de emotie van een zieke coach Pagano, zonder zijn mentor Bruce Arians lijkt de luchtaanval van de Colts klaar voor een middelmatig seizoen.

Last but not least is de vleesgeworden Jezus in Washington: Robert Griffin III. De hype blijft toenemen. Maar met een speler die nog in het proces is van terugkeren van een fikse knieblessure, lijkt teleurstelling in het verschiet te liggen. Spelen met een vleugje voorzichtigheid kan net het gogme uit zijn spel halen waarvoor hij werd geroemd. Ik zou mijn vingers dit jaar niet branden aan RG3…

Ik zou mijn Fantasy geld dit jaar zetten op de derdejaars speler in zijn twee jaar als fulltime starter (Kaerpernick) of de tweedejaars speler met de meeste winstkansen. De ‘Sophomore Slump’ lijkt namelijk aan te gaan kloppen bij de twee tweedejaars uit Washington en Indianapolis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *