Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Bucs gokken op wereldsprinter Demps

De Tampa Bay Buccaneers hebben eind augustus wellicht een wereldkampioen in de selectie. Atletiek-atleet Jeff Demps verruilt de gridiron volgende maand om zich bij het nationale 4 x 100 estafetteteam te voegen. Het Amerikaanse sterrenensemble komt op 18 augustus in Moskou uit op het IAAF Wereldkampioenschap.

De laatste keer dat Demps meedeed aan een atletiekevenement, kwam hem dat duur te staan. Vorig jaar deed hij ook mee aan internationale atletiekwedstrijden, om vervolgens op de IR-lijst van New England Patriots terecht te komen.

Tijdens de Olympische Spelen in 2012 won Demps met zijn ploeggenoten een zilveren medaille. Het viertal werd toen het snot voor de ogen gelopen door een wereldrecord van de estafetteploeg van Jamaica. Demps kwam in de finale zelf niet uit, maar liep wel in de Heat. Saillant detail: de teamgenoot van Demps was destijds Justin Gatlin, die het ooit ook probeerde bij de Tampa Bay Bucs.

Bij de Bucs eyeballen ze het sprintkanon voor een positie op het return team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *