Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Buckeyes schorsen Carlos Hyde en anderen

De Ohio State Buckeyes willen voorlopig even niets met runningback Carlos Hyde te maken hebben. Gisteren schorste coach Urban Meyer zijn go-to baldrager, nadat zijn naam is genoemd in een onderzoek naar een agressieve aanval. Op een vrouw.
Hoewel Hyde niet is aangeklaagd, of officieel als verdachte staat genoteerd, wachten de Buckeyes het oordeel van vrouwe justitia niet af. Ze willen gewoon niet dealen met een knaap die zichzelf in zo’n situatie weet te brengen.

‘Ik heb een duidelijke set van kernwaarden waar leden van dit football-programma zich voortdurend aan dienen te houden’, zegt Meyer. ‘Er zijn ook verwachtingen over gedrag. Ik verwacht van onze spelers dat zij zich verantwoordelijk en passend gedragen, en daar worden ze ook aan gehouden.’

Hyde’s gemis zal de Buckeyes pijn doen. Met zeventien rushing touchdowns was hij vorig jaar al een enorm productieve back, de verwachting voor dit seizoen lag mogelijk nog hoger. En hij is niet de enige Ohio State’er met problemen.

Junior Cornerback Bradley Roby is ook een playmaker voor de Buckeyes. Hij is gearresteerd na een akkefietje in een nachtclub, en verscheen daardoor niet tijdens mediaday. Roby is één van de leiders in een  jonge secondary, die vorig jaar veel passes opbrak en een stel interceptions pakte.

Freshman tight end Marcus Baugh mist minstens één wedstrijd en is niet rond het team, omdat hij gezopen had (hij is nog geen 21) en een valse ID bij had. Oh, well. Lineman Tim Gardner is het hele seizoen niet welkom vanwege ‘obstruction of official business’.

‘Snelle, effectieve en eerlijke discipline is de standaard voor ons hele atletische programma’, zegt Atletisch Directeur Gene Smith in een reactie naar ESPN. ‘Ik moedig aan dat coach Meyer zo snel actie ondernam.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *