Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Tattoo test voor NFL

Onder het strakke NFL-regiem van Commissioner Roger Goodell is straks geen tattoeage meer heilig. In navolging van standaard procedures bij gevangenissen wil de NFL namelijk onderzoek doen naar de lichaamskunst bij nieuwe spelers. De NFL wil zo onderzoeken of een bepaalde speler een verleden heeft met straatbendes.

In gevangenissen worden nieuwe inmates nauwkeurig gecontroleerd op tattoeages om zo te voorkomen dat gevangenen van rivaliserende bendes met elkaar overhoop komen te liggen.

De NFL wil de controles inzetten tijdens scouting combines. De controles worden uitgevoerd door experts, die hiermee potentiele werkgevers kunnen inlichten. De plannen werden vandaag onthuld door CBSSports.com en lijken een product van de arrestie van Aaron Hernandez op verdenking van moord.

De tattoo-test kunnen zo op het eerste oog verstrekkende gevolgen hebben.

Het is een kwestie van ‘gezond verstand’ dat werkgevers hun nieuwe werknemers onderwerpen aan een rigide keuring, zeker als de werknemers in kwestie in potentie miljoenen kunnen verdienen en verbrassen. De vraag is alleen of met het controleren van tattoeages geen grens wordt overschreden.

Een tattoeage kan een methode zijn om te overleven in de achterbuurt en hoeft niet meteen een innige relatie met moord en brand te betekenen. Een meer uitvoerige psychologische, maar vooral ook, sociale screening zou meer wenselijk zijn om te kijken wat voor vlees een team in de kuip heeft.

Het tattoeage-scenario kent een te grote margin of error. Een volgende stap lijkt het scouten op basis van zipcode en straatnummer om maar te voorkomen dat de nieuwe lichting spelers niet uit de hood komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *