Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Hoofdcoach Alphen Eagles zoekt heil in de V.S.

Hoofdcoach Estrus Crayton van de Alphen Eagles gebruikt waarschijnlijk het offseason in Nederland om als coach het team van Waldorf College (Iowa) uit de brand te helpen. Crayton wordt daar herenigd met coach Kent Anderson. En alhoewel de kersverse Tulip Bowl kampioen een belofte heeft afgegeven dat hij zich in januari weer bij het team voegt, is de reunie met Anderson opmerkelijk. Al twee keer eerder vertrok Crayton bij een team, om zich bij zijn oude coach aan te sluiten. Beide keren gebeurde dit in de GFL: bij Braunschweig en bij Berlin Adler. Alphen hoopt vurig dat de twee oude bekenden het in Iowa niet al te gezellig hebben met elkaar. De coach vertrekt om coaching-ervaring op te doen (foto Bob de Calonne).

Crayton leidde de Eagles in zijn eerste jaar als hoofdcoach van de club naar het nationale kampioenschap, maar vond het een seizoen met vallen en opstaan: “Ik ben trots op de jongens. Het was niet altijd vlekkeloos, maar mijn jongens hebben de klus maar mooi geklaard. Ik weet nog niet wat er volgend jaar gebeurd, ik ga hier eerst van genieten.”

De ervaren coach voegde zich in december bij de regerend kampioen en tekende naar verluidt een driejariger verbintenis. Crayton was een begenadigd running back bij USC en speelde professioneel American football voor de Edmonton Eskimos. Hij vervolgde zijn loopbaan in Duitsland, waar hij uitkwam voor onder andere Dusseldorf, Berlin, Hamburg en Kiel. Als speler/coach, samen met Kent Anderson, won hij EuroBowls en vijf verschillende GFL-kampioenschappen.

Crayton denkt dat het Nederlandse American football landschap er goed aan doet om bij elkaar info af te tappen. “Als de coaches hier in Nederland met elkaar kunnen samenwerken, dan denk ik dat Nederland binnen de kortste keren een grote speler is,” aldus de voormalig speler van USC.

Het is te hopen dat het Nederlandse landschap nog lang van Crayton mag genieten. Alphen heeft een lange historie met Amerikaanse coaches en strikte eerder de Amerikanen Antonio Banks en Jon Horton.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *