Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Ryan zet zijn doekoes koud

Matt Ryan kan eens lekker gaan winkelen. De quarterback van de Atlanta Falcons heeft nog niks gewonnen en ging steeds met zeer getalenteerde teams onderuit in de playoffs, maar het bestuur van de Falcons vond het genoeg om hem eens flink in de watten te leggen. Matty Ice gaat de komende vijf jaar in totaal meer dan $100 miljoen verdienen.

Ryan, die zijn college ball afwerkte op Boston College, gaat zijn zesde jaar in de NFL in en liet de Falcons de afgelopen jaren steeds meer winnen dan verliezen, maar als het om de prijzen ging lieten de Falcons, en Ryan, het steeds afweten. Arthur Blank, de eigenaar van de Falcons, liet er echter geen gras over groeien en beloonde Ryan met een uitstekende loonstrook. Met een inkomen van meer dan $100 miljoen over de komende vijf jaar komt hij op dezelfde schaal als Peyton Manning, Aaron Rodgers, Joe Flacco en Drew Brees. Wat hebben deze vier in overeenkomst? Juist, ze hebben allemaal een keer de Super Bowl gewonnen. Wat dat betreft heeft Ryan dus nog wat te bewijzen.

Toch hebben ze er bij de Falcons alle vertrouwen in dat hij dat gaat doen. Blank liet weten dat hij in Ryan de quarterback voor de nabije toekomst ziet. “Matt is een franchise quarterback, in elke definitie van het woord.” Ook headcoach Mike Smith deed een duit in het zakje. “Je hebt jongens als Matt Ryan nodig, jongens die de drive en het verlangen hebben om altijd de beste te zijn en te blijven.”

Met het duo Julio Jones en Roddy White als receivers, en Tony Gonzalez als tight end, heeft Ryan waarschijnlijk de beste wapens in de NFL. Hij liet weten dat hij geen extra druk voelt door de enorme bedragen die zijn bankrekening gaan spekken, maar we spreken hem wel als hij de eerste twee wedstrijden van het seizoen per ongeluk verliest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *