Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Het kriebelt bij Pascal Matla

Het kriebelt bij Pascal Matla, de voormalig hoofdcoach van de Alphen Eagles. Matla denkt alleen dat het huidige American football klimaat in Nederland niet gunstig is gestemd. Het zou hem er zomaar van kunnen weerhouden om zijn coaching-loopbaan hier een vervolg te geven (foto: Michael Rosa).

“Ik was een paar weken geleden bij een coaches conventie in Engeland. Er waren zo’n 150 coaches die allemaal van elkaar wilden leren. Wat zou het mooi zijn als dat hier ook zou kunnen,” aldus de voormalige offensive lineman van de New Orleans Saints en de Amsterdam Admirals.

Over een nieuw team heeft hij zijn gedachten nog niet laten gaan. “Ik sluit niets of niemand uit en ben ook niet actief op zoek. Maar als er een team is met een goed voorstel, dan zal ik daar zeker over nadenken.”

Matla keerde de Alphen Eagles na het kampioenschap in 2012 de rug toe, omdat hij zich niet meer tot coachen kon verzetten. Een rollercoasterjaar, waar de dood van Jos Huigsloot als een rode draad doorheen liep, eindigde uiteindelijk met de eerste Tulip Bowl winst uit de geschiedenis van de club. Maar daar hield het op voor Matla, die zich niet meer kon vinden in het beleid van de club. Desondanks wenst hij zijn voormalige team nog altijd veel goeds. “Het afgelopen jaar is er genoeg gezegd en gesproken -door verschillende personen- over de situatie bij Alphen. Ik hoop dat ze daar de boel op de rit krijgen, omdat daar nog steeds heel veel mensen zitten die ik een gezonde club gun.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *