Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Wissel van hoofdcoach bij Arnhem Falcons

Wouter van den Boogaard stapt op als hoofdcoach van de Arnhem Falcons. Volgens de GFL-speler van de Berlin Rebels liggen er twee redenen aan zijn besluit ten grondslag. “Ik ben een Falcon en zal dat altijd blijven, maar op dit moment ben ik niet meer actief betrokken bij de vereniging,” aldus de scheidend voorman (foto: Kin Lun Ho).

De hoofdcoach stelt dat zijn werkzaamheden in Arnhem lastig te combineren waren met zijn spel bij Berlin Rebels. Hij moest hierbij weekenden combineren tussen Berlijn en Arnhem. Soms lukte dat zelfs niet: “Sommige wedstrijden moest ik kiezen, omdat de wedstrijden op dezelfde dagen werden gespeeld. Op andere weekenden stapte ik op zondagmorgen heel vroeg in het vliegtuig, om maar op tijd bij de Falcons te kunnen zijn.”

Een andere reden die Van Den Boogaard aanvoert is de motivatie binnen de groep. “Deze voldeed niet aan mijn verwachtingen,” aldus de lineman. “De uitgesproken intenties door de spelersgroep zijn niet in lijn geweest met de trainingsopkomsten en de algehele inzet van het team. Ik merkte dat ik steeds meer met tegenzin naar de trainingen ging en dat ik niet meer 100% functioneerde.”

De beslissing is opmerkelijk, omdat sinds zijn aanstelling ook vader Harry van den Boogaard zich op de vereniging heeft gestort. Hij is sinds november vorig jaar actief als voorzitter. De voormalig hoofdcoach: “De Falcons hebben genoeg potentie om mee te spelen in Nederland, maar dan moeten ze het wel echt willen en het niet alleen bij woorden houden.”

Wouter van Den Boogaard was sinds september 2011 aan het roer bij de Gelderlanders. Het is waarschijnlijk dat de opvolger van de hoofdcoach in eigen geledingen kan worden gezocht. Arnhem versterkte zich vorig jaar al met Martin Doomen, een defensive coordinator met een pedigree als hoofdcoach. Wanneer Arnhem met de naam van de nieuwe coach naar buiten komt is niet duidelijk. Pascal Matla was naar eigen zeggen nog niet voor de functie benaderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *