Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Receivers vangen ‘bad break’ tijdens trainingskamp

Verschillende ballenvangers in de NFL zien we pas in 2014 weer in actie. Jeremy Maclin (WR Philladelphia Eagles) en Dennis Pitta (TE Baltimore Ravens) raakten dermate geblesseerd, dat ’13 er voor hen op zit, nog vóór het jaar begonnen is.

Jeremy Maclin scheurde een knieband en dat is zuur, in een belangrijk jaar voor de wideout. Maclin zit in het laatste jaar van zijn contract en had een sterke campagne nodig, na blessure-beladen seizoenen in ’11 en ’12. Vorig jaar ving hij 69 ballen voor 857 yards en zeven scores.

Nog belangrijker lijkt de blessure van Dennis Pitta, één van Joe Flacco’s belangrijkste wapens in Baltimore. De Ravens zagen Anquin Boldin al vertrekken, en Pitta mist 2013 met een uit-de-komme heup. Dat is een  Bo Jackson-blessure, en Jackson was nooit dezelfde na zo’n freak injury.

Jim Caldwell, offensieve coördinator van de Ravens: ‘Natuurlijk was hij een hele productieve gast voor ons. Hij maakte veel grote plays vorig jaar.’ Hij doelt daarmee vooral op de meer dan 150 yards en drie touchdowns die Pitta in de weg naar de Lombardy Trophy ving. Visanthe Shiancoe staat naar verluid klaar Pitta’s plaats in te nemen in Baltimore.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *