Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Aanstelling Doomen bij Arnhem Falcons formaliteit

Een gesprek tussen de nieuwe coach en het bestuur is de enige formaliteit die tussen Martin Doomen en de headcoaching job bij Arnhem Falcons instaat. Doomen wordt dan ook naar verwachting volgende maand gepresenteerd als de nieuwe voorman van de ploeg uit Gelderland.

Eergisteren gaf Wouter van den Boogaard aan dat zijn taak bij de eerste divisionist erop zat. Coach Doomen voegde zich vorig jaar als defensive coordinator bij de organisatie en liep een jaar onder de vleugels van Van Den Boogaard mee. De persoonlijke relatie tussen Van Den Boogaard en Doomen was de reden waarom laatstgenoemde een avontuur in het Gelderlandse wel zag zitten, aldus voorzitter Harry van den Boogaard.

“Arnhem is een gezonde club,” aldus de voorzitter. “Vorig jaar hadden we circa 50 spelers op het roster en daar komen dit jaar naar schatting zes jeugdspelers bij. Het bestuur begrijpt de beslissing van Wouter om te stoppen. Hij heeft vanaf 2009 de Falcons mede op weg geholpen als O-Line coach tijdens zijn College verlof en vanaf 2011 gedurende twee seizoenen als hoofdcoachh een goede teamorganisatie neergezet. De Falcons, bestuur, spelers en coaches zijn hem hiervoor dank verschuldigd. In Martin Doomen hebben we een fantastische opvolger gevonden met een echt American Football hart.”

In de afgelopen 13 jaren heeft Doomen een grote reputatie opgebouwd als coördinator. Hij stond op het veld voor teams als Maastricht Wildcats, Amsterdam Crusaders, Cologne Falcons en Nijmegen Pirates. Doomen schopte het zelfs als Nederlands bondscoach.Doomen draaide mee in het Coaches Development programma van de Amsterdam Admirals.

Ook als speler heeft Doomen een indrukwekkende erelijst. Hij speelde onder andere voor Tilburg Steelers, Maastricht Wildcats en de Antwerp Diamonds. Hij bepaalde diverse kampioenschappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *