Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Belgian Bowl XXVII op 29 juni 2014

Het was tot daags voor de afgelopen editie van de Belgian Bowl verre van zeker dat dezelfde organisatie nog een vierde organisatie op zich zou nemen. Na een succesvolle uitgave in 2011, liet BBXXV (2012) het organiserend commitee van Dieter Eerens, Machiels en John van de Mergel namelijk met een wrang gevoel achter. De Belgian Bowl in Izegem gaf echter hernieuwde energie.

Gemiddeld 1.100 bezoekers over drie edities, met telkens de kaap van de 1.000 doorbroken, dan moet hetzelfde team toch aanblijven? Niet als hetzelfde team jaar in jaar uit wil groeien en hierbij totaal onverwacht en tegen alle logica in wordt belemmerd. Belgian Bowl XXVI (2013) werd tegen alle verwachtingen in een succes. De zwakke voorverkoop (394 kaarten) werd volledig goedgemaakt op gameday zelf, de samenwerking met nieuwe gaststad Izegem was een droom, het weer zat mee, de game was spannender dan een jaar eerder, alle partners waren enthousiast…enkel de burgers en het bier waren vroegtijdig uitverkocht.

Een commitment voor 2014 kon echter enkel mits aan de zelf opgelegde basisvoorwaarden werd voldaan. De bevestiging van beide hoofdsponsors WeePee Technology Innovation Group en Brouwerij Van Honsebrouck (met hun bier ‘Kasteel’) voor 2014 was van levensbelang, alsook een ‘go’ van Stad Izegem die opnieuw als gaststad zou fungeren. Op 15 juli was alles in kannen en kruiken en kon het goede nieuws kenbaar worden gemaakt. Belgian Bowl XXVII wordt dus opnieuw in het Stedelijk Sportstadion van Izegem gespeeld, een klein stadion met ‘slechts’ 750 zitjes. Omdat voor het eerst 18 teams deelnemen aan de Belgische competitie is de datum naar achteren geschoven. De finale vindt plaats op zondag 29 juni 2014.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *