Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Vernon Davis pakt reps als Wide Receiver

Vernon Davis’ resumé in de NFL tot nu toe schrijft over een voormalig probleemkind met één van de beste feelgood-catches in recente jaren. De freak-atleet staat bekend als tight end voor de San Francisco 49ers. maar is naar verluid bereid zijn team ook als wide receiver te helpen.

Hij kan het makkelijk. Davis is ongelooflijk snel voor een man van zijn postuur. Bovendien heeft hij zich na de bekende Mike Singletary-rant ontwikkeld tot een leider, tot een voorbeeldig prof. Als zijn coaches hem vragen of hij wide-out wil staan, doet hij dat.

‘Ik ben bereid naar voren te stappen en alles te doen wat me gevraagd wordt’, zegt David. ‘Ze zetten me neer over zo’n beetje het hele veld.’ Hij ziet bovendien voordelen voor zijn vertrouwde tight end-vakmanschap. ‘Mijn voeten worden vlugger, het rennen van mijn routes wordt beter.’

Davis vindt inspiratie bij tight end-grootheid Tony Gonzalez, die afzag van een pensioen en voor een jaar terugkeert naar zijn Atlanta Falcons, met wie hij voor het eerst in zijn carrière een ronde in de play-offs overleefde.

‘Hier heb je een kerel die niks meer te bewijzen heeft, die al op weg is naar de hall of fame. Hij heeft alle record gebroken, maar voor hem is het belangrijkst om een ring te winnen.’ Hij geeft toe dat winnen niet altijd zijn prioriteit was: ‘Ik speel niet voor de Pro Bowl, ik speel niet voor statistieken. Misschien deed ik dat in mijn jongere jaren. Nu draait het allemaal om die ring.’

Davis en de 49ers schopten  het in 2012 tot de Super Bowl, waar zij in een thriller van de Baltimore Ravens verloren. Davis had zes catches voor 104 yards in de verloren finale.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *