Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Bridgewater verzekert zichzelf voor $10 miljoen

Voor Teddy Bridgewater, quarterback van de Louisville Cardinals, ligt een mooie NFL-carrière in het verschiet. De atletische spelverdeler leidde zijn team vorig jaar naar de winst in de Sugar Bowl, maar blijkt ook na te denken over zijn toekomst. Daarom heeft hij zich een verzekering van $10 miljoen laten afsluiten tegen eventuele blessures.

Bridgewater staat bekend als een van de beste quarterbacks in college football. Hij is precies het soort quarterback dat een team in de NFL kan gebruiken en speelt bovendien in een pro-style offense. Vorig jaar eindigde zijn team met een 11-2 record en won men zeer eenvoudig van de Florida Gators in de Sugar Bowl: 33-23. Het was slechts zijn tweede seizoen in college, maar Bridgewater eindigde met 3,718 passing yards, 27 touchdowns en acht onderscheppingen. Dit alles zorgt ervoor dat Bridgewater in de volgende Draft hoog op het lijstje van de meeste teams komt te staan.

Om ervoor te zorgen dat hij zijn payday niet misloopt heeft Bridgewater een verzekering af laten sluiten. Een ernstige blessure zit in een klein hoekje bij football en Bridgewater heeft besloten dat hij het risico niet wil lopen. Volgens de experts betekent het afsluiten van de verzekering echter ook dat Bridgewater zich richt op de Draft in 2014 en de teams zouden in de rij staan voor hem, zeker na het magere quarterback-jaar 2013. De komende Draft zou sowieso wel eens een zeer goede kunnen worden. Naast Bridgewater zijn waarschijnlijk ook de quarterbacks Tajh Boyd van Clemson en David Fales van San Jose State beschikbaar. Bovendien komt pass-rush monster Jadeveon Clowney naar de NFL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *