Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Operatie tegenslag voor optimistische Harvin

Percy Harvin moet zich toch laten opereren aan zijn heup. De snelle receiver van de Seattle Seahawks ging dinsdag op bezoek bij een specialist voor een second opinion. Uit die controle bleek dat de heup van Harvin toch onder het mes moet. De alleskunner is hierdoor waarschijnlijk een maand of vier uit de roulatie.

Seattle trok het afgelopen offseason de WR van Minnesota aan en stelde hem een flinke som geld in het vooruitzicht. Harvin kon $67 miljoen gaan verdienen in de komende zes jaar en hij moest het favoriete speeltje worden van tweedejaars quarterback Russell Wilson. Die plannen moeten dus even in de vriezer, want Harvin gaat aankomende donderdag al onder het mes en begint het seizoen hoogstwaarschijnlijk op de ‘physically unable to perform’-list (PUP-list). Dat betekent dat hij sowieso de eerste zes weken moet missen, waaronder de kraker in week 2 tegen de San Francisco 49ers.

Hoewel het verlies van Harvin een klap zal zijn, blijven de Seahawks optimistisch over hun kansen. De ploeg van Pete Carroll leunt voornamelijk op de benen van Marshawn Lynch en de briljante ingevingen van Russell Wilson, die met Golden Tate, Sydney Rice en Doug Baldwin nog steeds een prima corps heeft. Bovendien kan ook tight end Zach Miller een leuk balletje vangen. Tate maakt zich daarom nog geen zorgen over het komende seizoen. “Natuurlijk zijn we gevaarlijker met Percy, maar ik heb het gevoel dat we ook zonder hem genoeg spelbepalende spelers op veld hebben staan.”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *