Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Twee voormalige Admirals voor Crusaders

De verdediging van de Amsterdam Crusaders lijkt in de aanloop naar het nieuwe speelseizoen een fantastische boost te krijgen. Volgens ingewijden rondom de club kan de formatie tijdens de competitie in 2014 beschikken over twee spelers met een Admirals-verleden. De handtekening van linebacker Akwasi Mensah zou inmiddels al op papier staan. Cornerback Amilcar Grot zou nog twijfelen, maar lijkt ook bereid de stap te maken. Beide verdedigers speelden in 2009 voor het laatst voor de Cru. De hoofdstedelijke formatie reikte toen tot aan de halve finale van de EFAF Cup (foto: Michael Rosa).

Akwasi Mensah was in 2007 de revelatie van NFL Europe. De jonge speler ontpopte zich als een vaste National in de ploeg van hoofdcoach Bart Andrus en werd zelfs Defensive Player of the Week, nadat hij in het historische Olympisch Stadion in Berlijn tot tien tackles was gekomen. Kenners zijn het erover eens dat de dood van NFLE extra zuur was voor Mensah, omdat hij het als jonge prospect ver had kunnen schoppen. Zes jaar na de dood van de Admirals is Mensah nog steeds pas 26-jaar.  Coach Andrus liet zich als hoofdcoach van de Toronto Argonauts in 2008 zelfs ontvallen dat hij Mensah graag had toegevoegd aan zijn team.

Amilcar Grot ruikte als cornerback twee jaar aan de hoofdmacht van de Admirals. In 2007 werd hij gewipt na trainingskamp, maar in 2005 kwam hij drie wedstrijden in actie voor de orange and blue. Grot heeft als een van de weinige Nederlandse spelers een World Bowl ring. ‘The Bug’, zoals hij liefkozend werd genoemd, diende het afgelopen seizoen als Team Manager van de Cru, maar stak hierbij niet onder stoelen of banken dat zijn hart nog op het veld ligt. Grot heeft nog een actieve loopbaan voor zich. De verdediger wordt tijdens het volgende AFBN-seizoen pas 30 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *