Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Redt Vick Racistische mede-speler Cooper?

Hypocriet of niet? Quarterback Michael Vick mocht honden mishandelen, runningback LeSean McCoy zou een vrouw uit de bus gegooid hebben, maar receiver Riley Cooper mocht geen ‘nigger’ zeggen. De blanke ballenvanger probeerde zijn ‘slip of the tongue’ te herstellen met excuses, maar in de kleedkamer in Philadelphia is hij niet meer welkom. Vick en McCoy overigens nog wel. Waarschijnlijk zijn er geen honden- of vrouwenliefhebbers in ‘The City of Brotherly Love’.

Ondanks deze hypocrisie in Philly, blijft het feit dat Riley Cooper een domme, hele domme ‘redneck’ is. In een sport waar inmiddels meer Afro-Amerikanen rondlopen dan blanke boeren word je geen populaire jongen als je  een racistische opmerking maakt die je donkere medespelers raakt. Het had gekund toen er nog geen social media waren, maar nu kun je zoiets ook niet bij een country-concert roepen.

Wat zijn teamgenoten waarschijnlijk het meeste steekt, is dat zijn openlijke excuses waarschijnlijk niet oprecht zijn. Riley Cooper heeft er meer spijt van dat hij de opmerking maakte op een plek waar iemand anders het op kon nemen. De kans is groot dat hij zichzelf en zijn carrière met deze opmerking voorlopig in de wachtkamer heeft gezet. Deze vrijdag is hij al niet komen trainen, hij zou zich voor nu richten op zijn anti-racisme trainingen.

Zijn enige redding is Michael Vick. Als de Afro-Amerikaanse quarterback gewoon ballen gaat gooien op Cooper die eindigen in de endzone, zal men snel vergeten. En juist Vick is iemand die weet hoe het is om in de hoek van de kleedkamer te zitten waar de klappen vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *