Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Oud-trainer NY Jets bij Dutch Lions

Het is Winston Ronde gelukt een mooie staf bij elkaar te rapen voor de Dutch Lions. De hoofdcoach van de Amsterdam Crusaders verlengde medio juni zijn dienstverband bij het vlaggenschip en heeft inmiddels een aantal daadkrachtige assistenten om zich heen verzameld.

Meest opmerkelijke naam die door teammanager Claudio Bartolozzi naar voren is geschoven is die van Steve Sheppard. Sheppard is sinds zijn coaching sabbatical in 2011 niet meer voor een team in actie gekomen, maar staat ingepencild om vanaf volgende week de honneurs waar te nemen als defensive coordinator.

De terugkeer van Sheppard op het coaching front voedt de speculaties dat spelers als Akwasi Mensah en Amilcar Grot, maar ook Dwight van den Vijver, heil zien in een vervolg van hun loopbaan. Een horizontale stap van Sheppard van het Nationale team naar de Crusaders is gezien de link met Winston Ronde niet ondenkbaar.

Ronde omringt zich voor het nationale team met een aantal coaches uit eigen kring, waaronder Rey Agaoglu (DBs), Djindra Ramsahai (LBs) en Huub Bos (OL). De coaching staff wordt verder aangevuld met Michel van Rijswijck (RBs) en Joost van den Bogert. Pepijn Mendonca voert de aanval aan als Offensive Coordinator.

Vreemde eend in de bijt? Jared Miller, een voormalig Strength & Conditioning Coach bij de New York Jets. Miller was het afgelopen seizoen betrokken bij de ontwikkeling van sterren als Mark Sanchez en Tim Tebow, maar verhuisde onlangs naar Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *