Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Dutch Lions wacht Poolse heksenketel

Op 14 september aanstaande spelen de Dutch Lions een vriendschappelijke oefeninterland tegen Polen. In Warschau mag de Nederlandse vertegenwoordiging laten zien dat het gelijke tred kan houden met de Poolse medespeler. In het voormalige stootkussentje van communistisch Rusland is namelijk een ware American football revolutie bezig.

American football werd circa twee jaar geleden serieus opgepakt door een handvol Poolse vakidioten. Alhoewel de competitie toen nog in de kinderschoenen stond, deden de heren alsof ze door de NFL zelf waren gezonden. En dat straalden ze ook uit. Al snel begon iedereen zo in het concept te geloven, dat ook ESPN America er de wind onder blies.

Afgelopen jaar liet de Poolse bond, in navolging van de finalesuccessen bij de Belgische vakbroeders, zien wat je kunt doen als je de knoopjes op een fraaie manier aan elkaar lult. Liefst 22.000 toeschouwers kwamen op de Poolse Super Bowl af, een wedstrijd tussen de Warsaw Eagles en de Gdynia Seahawks.

Voor Claudio Bartolozzi is de oefenwedstrijd een manier om continuiteit aan te brengen in het nationale team. Het nationale team is dan ook sinds kort een van de pijlers van de Nationale bond. “Vroeger stelden we een keer in de vier jaar een nationale ploeg samen, omdat de EKs dat vereisten,” aldus Bartolozzi. “Maar we willen er meer uithalen en er elk jaar aandacht aan besteden. We proberen dus elk seizoen twee oefenwedstrijden te organiseren. Polen is goed georganiseerd en lijkt dus een ideale tegenstander om ons tegen te meten.”

Afgelopen weekend hielden de Dutch Lions tryouts op Sportpark Sloten. Van de 70 uitgenodigden spelers waren er zowel zaterdag als zondag circa 35 in tenue terug te vinden op het veld.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *