Een abonnement op Gridiron The Magazine? Vier bewaarnummers voor een lage prijs!

Scheidsrechters leggen celebrations aan banden

De ‘No Fun League’ gaat weer een stapje verder met het vermoorden van elke vorm van individueel genot. Scheidsrechters op trainingcamps in Minnesota en Carolina waarschuwen spelers dat het vieren van een grote play kan resulteren in vijftien yards.

(foto ESPN.com)

De pro’s gaan daarmee het NCAA- en dus AFBN-landschap achterna, de plekken waar je al een vlaggetje krijgt voor een spike na een touchdown. Het keihard neergooien van de bal wordt illegaal, net als het rondspinnen van de pigskin, het ‘hulken’ na een sack of wijzen met je vinger. Officials onderzoeken nog of zij een verbod op lachen en, per 2015, ademen in kunnen stellen.

‘Adieu’ voor iedereen die naar de NFL keek voor de hilarische acts van Rob Gronkowski, die in London ooit ‘zo’n notenkraker-dude die het huis bewaakt’ (Royal guard) nadeed na een touchdown. Gedag aan iedereen die Clay Matthews sack-celebration net zo mooi vond als de biceps van Clay.

Maar serieus: Wat is de volgende stap? Al die veiligheidsmaatregelen zijn te verkopen met het simpele feit dat een hersenschudding minder cool is dan je schoonmoeder in de vriezer… Maar een beetje trashtalk of een snufje showboating? In de woorden van celebration Hall of Famer Chad ‘Ochocinco’ Johnson: Child, please…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *